Tehnologia de printare tridimensională le oferă părinţilor orbi posibilitatea de a pipăi corpul copilului nenăscut

coroane funerare pomenirea mortilor
Sarbatoarea pomenirii mortilor sau mosii de iarna
februarie 24, 2014
De ce nu-și găsesc unii jumătatea?
februarie 26, 2014
Show all

Tehnologia de printare tridimensională le oferă părinţilor orbi posibilitatea de a pipăi corpul copilului nenăscut

O companie braziliană se foloseşte de imagistică şi printarea tridimensionale (3D) pentru a crea machete prenatale ale copilului nenăscut care se vede la ecograf.

Neva Fairchild şi Fundaţia Americană pentru Orbi au declarat pentru site-ul Tech Page One că aceasta aduce mari beneficii nevăzătorilor, care altfel nu s-ar putea bucura de experienţa de a urmări dezvoltarea intrauterină a copilului.

„Acum un an şi ceva mi s-a născut primul nepot. S-au făcut multe ecografii, dar eu nu m-am putut bucura de niciuna”, spune Fairchild.

Compania Tecnologia Humana 3D a fost înfiinţată de Jorge Roberto Lopes dos Santos, de la Institutul Naţional Brazilian de Tehnologie, pentru a dezvolta proiecte şi cercetări în domeniul machetelor tridimensionale fizice şi virtuale.
bebe
Proiectul său, Feto 3D, a fost iniţial creat pentru a ajuta medicii să diagnosticheze anumite probleme ale copilului nenăscut, dar curând şi-a dat seama că tehnologia are aplicabilitate mai vastă şi putea fi folosită şi pentru părinţii care îşi doreau o machetă tridimensională a imaginii create la ecograf.

„În principal, ajutăm medicii atunci când îşi pun problema unei malformaţii. Dar lucrăm şi pentru părinţii care vor machete 3D ale fetusului”, a declarat dos Santos pentru Tech Page One.

Tehnologia poate realiza o replică fidelă a trăsăturilor copilului, dar poate explora şi interiorul corpului acestuia, pentru a produce machetele organelor interne sau ale sistemului osos.

Dos Santos a declarat că speră să poată ţine costurile destul de jos pentru ca părinţii să şi le poată permite. Modelul în mărime naturală al unui copilul de trei luni costă aproximativ 200 de dolari, iar cel al unui copil de şase luni, 300 de dolari.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com