Să-l ajutăm pe Laurențiu !

Arhiepiscopia Covasna a împărţit steaguri româneşti credincioşilor
iunie 26, 2013
Facebook si implicatiia moral sentimentale a acestuia
octombrie 13, 2013
Show all

Să-l ajutăm pe Laurențiu !

Laurențiu Crețu, are 9 luni, este al doilea copil al familiei Crețu domiciliată în satul Țareuca, raionul Rezina din Republica Moldova. Copilul s-a născut la termen în cadrul Centrul Mamei şi Copilului de la Chişinău, ]n urma unei sarcini fără probleme însă la naștere cadrele medicale au observat că micuțul suferă de o malformație și l-au diagnosticat o Extrofie a Vezicii Urinare.

După 21 de zile în care personalul de la Chișinău l-au ținut pe copilaș sub tratament și atentă supraveghere de specialitate, medicii le-au recomandat părinţilor să se întoarcă acasă, revenind la control în termen de 6 luni.întorșii acasă părinții au început să caute noi soluții pentru tratarea micuțului. Deoarece situația lui Laurențiu este una mai dificilă ce necesita o cercetare mai amănunțită și spitalele din Republica Moldova nu dispuneau nici de logistica și tehnica nici de specialiștii necesari, părinții au fost nevoiți să caute soluții medicale în afara tării. Un profesor din Moscova a acceptat să se implice în cazul lui Laurențiu și afirmă că micuțul are mari șanse să ducă o viață normală dar are nevoie de oo serie de intervenții chirurgicale.

Prima dintre aceste intervenții a fost efectuată la data de 1 noiembrie 2012 și a costat 6000 de euro, bani pe care părinții copilului au fost nevoiți să-i împrumute și chiar și în prezent fac mari eforturi pentru a-i putea returna.

La 17 martie a.c. , din cauza unor complicaţii apărute, părinţii au plecat cu copilul la Moscova pentru intervenţii neplanificate. Următorul pas spre însănătoșirea lui Laurențiu este o nouă intervenție pentru care este deja programat pe data de 1 noiembrie 2013 dar pentru ca operaţia să aibă loc este nevoie de 15 000 de euro, sumă care depășește posibilitățile materiale ale familie.

Cu scopul de a aduna măcar o parte din această sumă pe data de 21 iulie, mai mulți artiști locali au participat la un concert muzical organizat de tânărul jurnalist Andrei Bordian, un reporter al Radio Difuziunii din Moldova, ce a fost impresionat de cazul acestui micuț. organizăm un concert de binefacere. Din păcate deși sala a fost plină, în urma evenimentului de circa trei ore, desfășurat în incinta Casei de Cultură din Rezina, nu am reușit să strângem decât 700 de euro. Din această cauză artiști și organizatorii au decis să refacă concertul și la Chișinău, până atunci însă, apelăm la ajutorul și bunăvoința dumneavoastră pentru că timpul trece foarte repede iar starea lui Laurețiu se înrăutățește pe zi ce trece. Chiar și acum Laurențiu este internat în spital la perfuzii de mai bine de o săptămână, datorită unor complicații.

Pentru mai multe detalii despre caz vă invităm să parcurgeți și restul paginilor acestui blog și precizăm că nu am atașat nicio poză cu malformația lui Laurențiu pentru că imaginile sunt șocante și traumatizante și am preferat să vă lăsăm să vă bucurați de zâmbetul și inocența lui Laurențiu. Precizăm însă că avem ca fundament al acestei campanii numeroase acte și documente medicale.

Fiți alături de noi și ajutați acest copil să zâmbească, să fie sănătos și să ducă o viață normală alături de cei dragi! Se spune că fiecare creștin are alături un înger păzitor care îl ajută și îl ocrotește mereu, pe lângă ajutorul îngerașului său pe care îl iubește și îl strânge adesea în brațe, Laurențiu are nevoie de ajutorul nostru al oamenilor care ne putem asemăna îngrilor fiind unelte a lui Dumnezeu prin dragostea, grija și jertfelnicia arătate față de acest copilaș.

Dacă doriți să-l ajutați pe Laurențiiu, o puteți face printro donație utilizând oricare dintre metodele de mai jos:

  1. Prin depuneri de numerar direct întrunul din conturile de mai jos.
  2. MOLDMD2X3352252035745- Cont in lei deschis la BC Moldindconbank SA, filiala Rezina
  3. MD81ML000000002252035745- Cont în valută deschis la BC Moldindconbank SA, filiala Rezina, Republica Moldovabeneficiar: Cretu Ala,(mama copilului) cod fiscal: 2002028038212
  1. Prin sistemul de Paypal disponibil pe blog.

Doneaza Acum

Mai multe detalii si acte medicale gasiti pe http://ajutorpentrulaurentiu.wordpress.com/

Florin Popescu
Florin Popescu
Simplu si atat de greu de inteles in cat nici eu nu ma inteleg!

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com