Tu ce alegi ? Înapoi în frigidere sau Smerenia ?

Corectitudinea politică. Multiculturalismul.
aprilie 10, 2016
Corectitudinea politică. Feminismul.
aprilie 14, 2016
Show all

Tu ce alegi ? Înapoi în frigidere sau Smerenia ?

Înapoi în frigidere sau Smerenia?

Înapoi în frigidere sau Smerenia?

Prea mici lucruri pentru un Dumnezeu atât de mare și atotputernic! E adevărat că smerenia e unul din lucrurile specifice lui Dumnezeu, dar trebuie să ținem cont că Dumnezeului atotputernic, făcătorului tuturor celor văzute și nevăzute, nu-i poți arunca în față lucruri de trei parale. Trebuie împăcate atât atributele smereniei cum i s-a arătat lui Ilie prin adiere de vânt de pe muntele Horeb și nicidecum în cutremurul de pământ, vijelia sau focul mistuitor premergătoare (1 Împ.19, 11-12) precum și atributul puterii supreme, ca pe muntele Tabor lui Moise când în întunericul înfricoșător, în tunete și trăznete, poporul evreu credea că-și dă sufletul de groază. Acum să nu încurcăm lucrurile și să facem ghiveci din toate. Ăsta e unul din cel mai urâte lucruri de către Dumnezeu. Să-i dai un vas netrebnic când are nevoi de unul valoros sau să-i dai un lucru valoros când are nevoie de unul netrebnic. Dar ce știu eu ? Dan Teodorescu și compania știu mai bine ! Acum în materie de arhitectură încă din scriptură vedem că pentru construirea mărețului Templu din Ierusalim nu a fost necesar doar lemnul ci și fierul, aurul, alama și bronzul. Cât despre dimensiunea lor sunt cu adevărat „meagalomane” pentru un Dumnezeu atât de smerit. Ca să vă faceți o idee, în afară de Templu, în fața intrării erau doi stălpi împodobiți de dimensiuni impozante și un lighean mare sprijinit pe 12 boi de aramă. Capacitatea vasului era de 40.000 de litri de apă. Ăstea cuprind spații mici ? Nu prea cred.  Dacă ar fi să ne  gândim, numai lucrarea asta singură echivala cu costurile pentru o singură catedrală, dacă nu două. Prin faptul că în Templul din Ierusalim, Hristos a făcut tămăduiri, predica, ba chiar l-a numit „Casa Tatălui Meu”, este un semn că se simțea acolo chiar bine. Acuma să să lăsăm falsa modestie. Adevărul este că durerea vine din sumele mari de bani băgate în această lucrare în loc să fie investite în spitale, azile pentru săraci ș.a.m.d. Cam așa gândea și Iuda Iscarioteanul când a dorit să „valorifice” mirul de nard pentru Iisus. Doar că Dumnezeu îți dă însutit înapoi. Părintele Paisie Aghioritul răspunde foarte pertinent la această problemă a ofrandelor pe care noi le aducem benevol lui Dumnezeu și „economia” pe care creștinul crede că trebuie să o facă: „Noi mâncăm roade dulci și îi oferim lui Dumnezeu în cădelniță rășina copacilor. Mâncăm mierea și îi oferim lui Dumnezeu ceara, dar și pe aceasta o amestecăm adesea cu parafină. O lumânare oferim lui Dumnezeu ca recunoștință pentru binecuvântările Sale cele bogate,  și pe  aceasta s-o murdărim ? (…) Omul poate face economie în toate, afară de cele datorate slujirii lui Dumnezeu. Lui Dumnezeu trebuie să îi oferim tot ce este mai bun, tot ce este mai curat” (Paisie Aghioritul „Trezvie Duhovnicească”, Ed. Evanghelismos, București, 2012 p. 160). Unii cred greșit că BOR este un bampir care suge sângele porporului, în demagogia medilor laice.Înapoi în frigidere sau Smerenia?
Mă mir totuși că inițiativa boicotării Catedrala Mântuirii Neamului care ar fi trebuit să fie un motiv de mândrie națională a venit tocmai din partea solistului unei trupe care cu 17 ani în urmă urla împreună cu trupa crispat, să li se spargă plămânii nu alta, Criogenia, salvează România ! Ei bine, uite că nu criogenia, ci Dumnezeu a salvat România, la fel ca și în Decembrie ’89. Am trecut și prin tunelul tranziției încât astăzi multe din efectele crizei mondiale din ultimii 8 ani nu ne-au afectat ca pe greci, italieni, sau spanioli. Valul nebuniei islamice ne-a ocolit în mod miraculos. Și asta-i mulțumirea pe care i-o aducem lui Dumnezeu ? Totuși 17 ani sunt destui de mult. Între timp d-l Dan Teodorescu a venit la gânduri mai creștinești. Acum ține lecții despre smerenie tuturora și poate spune cu siguranță ce anume îi place și ce nu lui Dumnezeu !Înapoi în frigidere sau Smerenia? În piesa de care vorbeam, după concepția celor de la Taxi, românii ar fi trebuit să nu facă nimic și să stea cuminți în frigidere pentru că oricum le vor face americanii reforma. Și într-adevăr, nu mă îndoiesc că ar fi și făcut-o ! Le-ar fi tras autostrăzi, moll-uri, case de vacanță, restaurante McDonalds (mă rog, tot ca și până acum) etc., ba chiar și catedrala asta mult blamată ar fi ridicat-o, mult mai mare și mai strălucitoare și mai costisitoare numai că spre uimirea lor românii proaspăt scoși din frigidere ar fi constatat că în loc de crucea de pe turlă, ar fi fost un banal… echer și compas. Păi să nu fie ! Moschee sau templu masonic, nu va rezista la asalturile atacurilor regimentelor de babe”teroriste” (aliatul numărul 1 al BOR – binecuvântată fie-le broboada din cap !) care înarmate cu acatiste vor înconjura măgăoaia și vor face un tămbălău cum nu s-a mai auzit de sub zidurile Ierihonului încoace. Pun pariu că mai degrabă veți intra în frigidere decât să vedeți fața încruntată a babelor „teroriste”…Înapoi în frigidere sau Smerenia?

Here in soccerstars ,You’ll find out https://www.cheapfootballshirtsvips.co.uk the most recent residence and away football shirts from all of the leading club and international teams including Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Chelsea, Manchester United, Man City, Liverpool, Tottenham, AC Milan, Juventus, Spain, Brazil, England, Scotland, Holland, Germany and more. At Clubline Cheap football shirts Vips Football, you’ll find the a few of the sport’s greatest icons that have helped shape these alliances – the distinct swoosh of Nike, the three cheap football shirts stripes of adidas and the famous Puma ‘formstrip’ to call however a few, and all at low costs.
Kitbag is the home for football on-line – Your golf equipment cheap football top colours run by way of our veins. Very important parts off the sector as well as on, our supply workforce have positive-honed their expertise and are football kit legends in the case of helping prospects get the service they want. Get the latest international soccer kits from England, Spain, Germany, Italy, Brazil, Argentina, France, Holland, Portugal and lots extra.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com