Florile si coroanele funerare traditionale

Razboiul din Criemea
ANUNT FOARTE IMPORTANT PENTRU ROMANI: Ministerul Afacerilor Externe recomandă cu fermitate cetăţenilor români să evite deplasările pe teritoriul Ucrainei
martie 12, 2014
DEMNITATEA UNOR ALTFEL DE MAME (preluat din Familia Ortodoxa)
martie 16, 2014
Show all

Florile si coroanele funerare traditionale

coroane funerare bucuresti

flori si coroane funerare

coroane funerare bucuresti

flori si coroane funerare

Ritualul inmormantarii a strans, de-a lungul timpului, foarte multe obiceiuri si traditii, diferite de la o regiune la alta. Printre acestea, prezenta elementului viu – cum ar fi prezenta florilor si plantelor – este o traditie actuala si foarte raspandita. Care este explicatia bradului, de exemplu, sau a coroanelor funerare in cadrul obiceiurilor funerare?

Florile ultimului drum

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au incercat sa dea o explicatie mortii. Toate obiceiurile funerare reflecta diversele certitudini sau incertitudini ale omului in fata misterului acestui fenomen. Printre aceste obiceiuri, prezenta elementului verde, viu, deci a florilor in buchete sau coroane funerare este exprem de raspandita.

Pentru a intelege acest obicei trebuie sa ne gandim la ceea ce simbolizeaza floarea: este un element viu, peren, de aici simbolistica puternica. In traditia ortodoxa, trupul este muritor, dar sufletul nu. Sufletul va invia si se va reintrupa, dupa spusele Mantuitorului Iisus Hristos. Florile aduc cu ele aceasta simbolistica prin simpla lor calitate de a reinflori in fiecare an. Totodata, despartirea de cel adormit nu se poate face niciodata brusc. Elementele florale prezente in coroanele funerare sau in jerbe de flori atenueaza aceasta despartire, o prefac intr-o sperata revedere.

Coroanele funerare in Bucuresti

aranjamente funerare buchete jerbe coroane funerare in bucuresti

flori si coroane comanda online bucuresti livrare

In prezent, coroanele funerare au reusit sa adune o parte din stravechile traditii ale romanilor intr-o maniera mai discreta, specific urbana. Astfel, multe coroane funerare din Bucuresti pastreaza in componenta lor bradul, odata personaj efectiv al ritului funerar. Majoritatea coroanelor funerare in Bucuresti sunt create pe un suport de brad natural. In multe parti ale tarii si mai ales in lumea satului, bradul este prezent in toate momentele importante ce marcheaza viata omului ca legatura a Cerului cu Pamantul, ca protector al acestuia.

coroane funerare traditionale comanda online

coroane de flori in bucuresti si ilfov

Florile folosite in acest tip de aranjamente sunt la fel de importante. In coroanele funerare lucrate in zona Munteniei si in Bucuresti sunt folosite garoafe, crizanteme, crini, trandafiri, anthurium, orhidee sau gerbere in diverse combinatii. Pe langa faptul ca aceste flori sunt rezistente, aranjamentele si alegerea culorilor florilor le transforma in obiecte simbolice distinse.

Tocmai pentru ca multe dintre traditiile funerare ne-au ramas straine, coroanele funerare au, pe langa o functie estetica, datoria de insoti discret regretele si compasiunea noastra.

flori si coroane funerare http://www.coroanefunerare.ro

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com