Cum e când creierul atinge potenţialul de 100%?

Taina celor șapte biserici ale Apocalipsei
octombrie 10, 2014
Deplorabila lume nouă.1.Dialogul.
ianuarie 28, 2015
Show all

Cum e când creierul atinge potenţialul de 100%?

Deși e mai degrabă o prejudecată decât un argument atestat știnţific este cunoscut îndeobște că omul folosește doar 10% din capacitatea creierului uman. O depășire a acestui potenţial ar conferi creierului ceea ce oamenii numesc puteri supranaturale. Pe baza acestei teorii regizorul Luc Besson a regizat în 2014 filmul Lucy. O tânără ajunge în urma unor împrejurări constrângătoare să testeze pe propria persoană un drog experimental. Efectele sunt curioase întrucât acest drog are proprietatea de a impulsiona creierul să depășească frontiera funcţională de zece procente. Astfel pe parcurs ce procentajul urcă persoana în cauză își însușește treptat aptitudini ce trec dincolo de graniţele firii precum clarviziune, telechinezie, citirea gândurilor etc, ca într-un final la atingerea procentajului de 100% să contopească una cu absolutul într-un fel de-a fi omnipotent și omniprezent ca și Dumnezeu. Ideea care se apropie subtil de defăimare este îndumnezeirea omului cu de la sine putere și prin intermediul unei realităţi, totuși create de Dumnezeu!

Departe de a fi privită ca prejudecată părintele Arsenie Boca a luat foarte în serios această problemă susţinând el că dacă oamenii ar fi ascultat de Dumnezeu respectând poruncile Lui,  atunci și numai atunci,  ”creierul omenesc ar fi ajuns să lucreze și cu funcţile lui centrale, nu numai cu ale cortexului. Dacă el ar fi ascultat întocmai, și celelalte funcţii ale genelor din spiralele cromozomilor s-ar fi actualizat, conferind trupului omenesc însușiri care, și numai spuse astăzi ar ului raţiunea„(Omul în haine de in p.263). Aptitudinile ”paranormale„ ale sfinţilor o dovedesc.

Într-o simplă propoziţie părintele a concluzionat la cele de mai sus că ”puteri spectaculare dar fără raţiuni divine, sunt iluzionism„(op cit p.306).

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com