Corectitudinea politică. Etnocentrismul

Corectitudinea politică. Feminismul.
aprilie 14, 2016
Viata Sfantului Ilie Tesviteanu
Viata Sfantului Ilie Tesviteanu
iulie 20, 2016
Show all

Corectitudinea politică. Etnocentrismul

Nous Low cost Soccer Jerseys tions dus, mais ce n’est pas https://www.cheapfootballshirtsvips.co.uk comme s’il partait pour une autre firme. With an unlimited vary of soccer gear held in inventory, 1000’s of orders Cheap football shirts Vips are processed every month and normally dispatched within two working days, or optional subsequent day supply is obtainable at a small cost. In addition, football shirts with names of some cheap football shirts world-class skilled football players additionally could be discovered on the online retailer. Suppose they focusing on their first youngster eventually and to make sure cheap football top that it is raised Low cost Soccer Jerseys From China correctly, Rob (pictured here along with his DWTS accomplice, Cheryl Burke) shared in a brand new interview.
Despre a treia ramură a corectitudinii politice, etnocentrismul, aceasta a apărut în America pe fundalul studilor culturale. Nu e vorba de multiculturalism ci de încercarea de a ajuta alte culturi inferioare de a fi puse și ele într-o oarecare lumină în raport cu cele dominante.
În America, de exemplu un astfel de demers a fost sprijinul culturii negrilor numitți corect politic, afro-americani. Cu câteva secole în urmă negrei americani aveau statutul indezirabil de sclavi aduși de pe contintentul american. În subconștientul națiunii americane chipurile, s-a format ideea că, cultura albilor e superioară culturii negrilor ceea într-un cuvânt se numește rasism.
Deși e trecut cu vederea faptul istoric că pentru abolirea sclaviei de pe continentul american în primul rând au militat unii politicieni albi precum Thomas Jeferson.
De dragul corectitudinii politice au apărut tot felul de paranoia a unor istorici precum că civilizația europeană descinde din Africa și nu Europa, ajungându-se la multe aberații, printre care teoria potrivit căreia mama Mântuitorului și Iosif originari din Palestina, adică nord-estul Africii, nu li s-a acordat găzdiore de populați abăștinașă din Egipt, la nașterea lui Iisus Hristos, pe motivul că erau de fapt de culoare neagră, deci din considerente rasiale. Și de aici rezultă că Hristos era negru. Pe această linie de gândire unii susțin că și alte personaje ca Bethoven și Robert Browning au fost de fapt negri.
Facultățile americane, în jurul anilor 90, a fost teatrul de confliecte între studenții negri și profesorii albi. PProfesori erau de-a dreptul hărţuiţi de studenţii lor pentru unele lucrări notate cu note mici. Profesorii încercau cât mai clar să evidenţieze că eşecul dezastruos al testelor pe care le dau stau în proasta lor pregătire şi lipsa unui efort susţinut de a încerca să depăşească acest handicap. Din punctul studenţilor de vedere, notele mici erau dovada unei atitudini rasiste pe care le invocau foarte des, sau o imensă campanie a albilor de a-i ţine pe copiii negri afară din universităţi. Tot mai mulţi profesori au fost acuzaţi în universităţi de către studenţi negri care pun pe seama notelor lor proaste o atitudine rasistă a profesorilor la adresa lorrofesori erau de-a dreptul hărţuiţi de studenţii lor pentru unele lucrări notate cu note mici. Profesorii încercau cât mai clar să evidenţieze că eşecul dezastruos al testelor pe care le dau stau în proasta lor pregătire şi lipsa unui efort susţinut de a încerca să depăşească acest handicap. Din punctul studenţilor de vedere, notele mici erau dovada unei atitudini rasiste pe care le invocau foarte des, sau o imensă campanie a albilor de a-i ţine pe copiii negri afară din universităţi. Tot mai mulţi profesori au fost acuzaţi în universităţi de către studenţi negri care pun pe seama notelor lor proaste o atitudine rasistă a profesorilor la adresa lor.
Afrocentrsimul american susţine că dincolo de toate demersurile făcute pentru înlăturarea sclaviei mai există încă o sclavie a minţii prin care albii îi ţin astăzi pe negri oprimaţi. Unul din lanţurile scalviei negre este religia creştină ce aparţine albilor, la care au aderat şi o mare majoritate a comunităţii negre.
Ideea generală a afrocentrismului este că Africa este sursa tuturor lucrurilor bune iar Europa a tuturor celor rele.
Ce mi se pare interesant este că organizația care milita în anii 90 pentru drepturile negrilor „oprimați” de către albi era o organizație a negrilor musulmani ce se numea Națiunea Islamului ! Vă sună cunoscut ? Dacă da, atunci să știți că nebunia actuală ce are loc în Europa a organizației teroristă a Statului Islamic, (ISIS) nu este altceva decât avatarul aceleiași organizații care pe agenda ei politică continuă ce a început predecesoarea ei în America.
Națiunea Islamului incita la ură și violență rasială. Membrii ei organizau conferințe îngrijorătoare în campusurile universităților americane care amenințau pe toți cetățenii de culoare albă la represalii serioase datorită „rasismului” lor. Universitatea din California era numită Jew-niversity, un atac la adresa comunității evreiești.
Ceea ce se întâmplă astăzi în Europa este faptul că n-am învățat nimic din lecția istorică a trectutului. Organizația Națiunea Islamului, a trecut de la represalii verbale la acte de terorism. Mă refer la asasinatul din data de 21.02.1965 în care cetățeanul de culoare cunoscut sub pseudonimul Malcom X, pe numele său real El-Hajj Malik El-Shabazz, a fost asasinat de către membrii acestei organizații din care făcea și el parte ! Motivul, pentru că a expus ipocrizia membrilor ei care nu erau mai buni de către frații lor rasiști albi.
De fapt ei erau adevărații rasiști. Cazul a fost celebru și a șocat întreaga Americă dar a rămas îngropat în praful istorieie. Astăzi organizația teroristă ISIS continuă ideile corecte politic a predecesoarei sale în Europa și alte părți ale lumii.
La ora actuală Europa se confruntă din plin cu un val al corectitudinii politice numai că de această dată necuafată de ipocrizia unor false drepturi.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com